цпто
корпус 3  
 
 
Звіт діяльності НПЦ
Звіт діяльності НПЦ

Головною метою діяльності НПЦ є реалізація завдань щодо вдосконалення практичної підготовки учнів, слухачів професійно-технічних навчальних закладів, підвищення кваліфікації педагогічних працівників, фахівців підприємств, організацій, установ, впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів, здійснення шляхом співробітництва і взаємодії постійного зв'язку між підприємствами та іншими професійно-технічними навчальними закладами з метою поширення інноваційних педагогічних та виробничих технологій, інформації щодо новітніх матеріалів, інструментів, обладнання.     

Навчально-практичний Центр Сучасних швейних технологій  був створений на базі ДНЗ «МВПУТД»  у 2017 році наказом директора. У 2017 році з державного бюджету були виділені кошти у кількості 330000 грн. на придбання сучасного високопродуктивного обладнання, яке необхідне для розвитку професійної майстерності кваліфікованого робітника та подальшої адаптації на підприємствах-виробниках та їх якісної роботи.

Зв’язок між підприємствами-виробниками та навчальними закладами сприяє прискоренню процесу передачі інформації з новітніх прогресивних технологій і впровадження їх у навчальний процес та в подальшому у сферу майбутньої трудової діяльності випускника. Одними  із таких соціальних партнерів центру є компанії  ТОВ «Марсана»,    ТОВ «ШП «Новий стиль», на яких   за  2017-2019 навчальні роки  56 здобувачів освіти  проходили виробниче навчання, згідно укладених  договорів.

У 2018році в Центрі  підвищення  кваліфікації  пройшли   8 викладачів спецдисциплін, 14 майстрів виробничого навчання за спеціальністю Закрійник 6 розряду, а у 2019 підвищення кваліфікації пройшли 30 здобувачів освіти, за спеціальністю «Закрійник».      

Педагоги центру постійно проводять майстер-класи, з подальшим впровадженням надбання інноваційних методів обробки виробів у навчальний процес.

На базі навчального закладу  проводяться конференції та семінари. 30.10.2018р. було проведено засідання обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання з професій легкої промисловості за темою: «Впровадження у навчально-виробничий процес сучасних виробничих технологій як умова забезпечення відповідальності рівня кваліфікації випускника потребам праці. Навчально-практичні центри-потенціал для розвитку закладів професійної системи освіти».

21 травня 2019року, згідно листа департаменту освіти і науки Миколаївської обласної адміністрації, НПЦ прийняв участь у проведенні II етапу проекту  «Освіта. Професія. Кар’єра.», де були представлені роботи учнів центру, а саме – швейні вироби та вироби шкіргалантерейного асортименту.

Творчими  групами здобувачів освіти виготовляються нові колекції жіночого одягу для театру моди «Елегант», зокрема  в цьому році презентовано такі колекції: «Етно паті», керівник майстер в/н Мазуренко С.Л., «Глорія», керівник-майстер в/н Щербак І.В., «Міленіум», керівник-майстер в/н Галюк О.М.  

Протягом  2018 року талановитими слухачами та викладацьким складом  НПЦ була розпочата позаурочна робота з кожгалантерейним асортиментом  та  укладено договір з новим соціальним партнером -  ООО «ВОЗКО-АЛЬЯНС», на яке було організовано  екскурсію  з ціллю ознайомлення з шкіргалантерейним виробництвом, асортиментом продукції підприємства, яке виготовляється за новітніми  технологіями.

В червні 2019 року  розпочато роботу за  проектом: «New look».

Роботи талановитих учнів НПЦ представляються на різноманітних майданчиках міста та області, зокрема на Освітянській конференції у Обласному Будинку Культури, до Дня міста Миколаїва (08.09.2018 р.) і Дня Миколаївської області (22.09.2018 р.)

 
  сайт создан студией Мотив