цпто
корпус 3  
 
 
Пісня зі сльозами на очах

Пісня – це один з кращих способів самовираження людської душі, її найкращих якостей.

В українській музичній та духовній культурі пісня займає особливе місце. Здавна вона – музичний символ нашого українського народу. Вона висвітлює драматичні й видатні сторінки нашої історії, наших героїв, побут, родинні та людські стосунки, оспівує мальовничо-казкову красу рідної природи.

Напередодні великого свята, Дня  Перемоги,  23 квітня 2013 року, в Обласному Будинку художньої творчості учнів відбулося традиційне пісенне змагання: конкурс патріотичної пісні серед учнів ПТНЗ.

Лунали пісні про війну та мир, а також про вічних супутників життя: віру, надію та любов.

На суд журі, до складу якого увійшли обізнані і компетентні діячі мистецтва та культури, були представлені по дві пісні патріотичного змісту.

Різні вони були, ці пісні, але тема людського страждання та горя, тема людської пам’яті та вдячності немає термінів давнини та завжди звучить однаково проникливо та переконливо.  Сама тематика заходу не могла залишити присутніх просто байдужими слухачами. Це був конкурс «Зі сльозами на очах», своєрідне поєднання душ різних людей за фахом, віком. Та поєднала усіх пісня, яка

«і ділиться болем,

і душу лікує,

хто серцем багатий.

Той спів цей почує!»

Хлопці й дівчата – учасники заходу – проявили зацікавленість та творчий підхід до відбору пісень, костюмів, до їх постановки. В їхньому виступі було важливе все: вокал, подача пісні, настрій учасників, те, як пісня була «проілюстрована». Військова форма та «вогонь Перемоги», сучасна музична обробка та акапелла – все це створювало небувалий по духовній наповненості музичний колорит та емоційно-піднесене сприйняття.

Помітною подією серед виступів конкурсантів були пісні, з якими виступила учениця нашого ВПУТД  Руденко Вікторія (перукарське відділення) – учасниця училищного вокального колективу «Алегро» під керівництвом Гуменюк Ірини Дмитрівни. Дві пісні в її виконанні – про Україну та воєнно-патріотичної тематики – прозвучали на високому вокальному рівні, з великим внутрішнім почуттям та переконливістю. Гарне, відповідно теми, вбрання Вікторії, її вміння триматися на сцені, навіть ледь помітне нервування полонило серця всіх присутніх. Та головне – конкурсантка змогла донести глибинний зміст кожної різножанрової пісні, її душу, змогла передати настрій та почуття, які сама щиро відчувала.

Історія конкурсу патріотичної пісні серед учнів ПТНЗ продовжується, краще стає його рівень, репертуар учасників, зростає їх кількість. Конкурс набуває сили, діапазону та популярності. Росте нове покоління молоді, яка впевнено крокує на високий рівень патріотичної свідомості та духовно-музичного визнання.

 
  сайт создан студией Мотив