цпто
корпус 3  
 
 

 

  Люди кажуть: «У грудні, що не день, то свято». 17 грудня наш учбовий заклад традиційно святкував День Св. Варвари. Варвару ми вшановуємо кожен рік, адже вона вважається покровителькою швачок, людей, безумовно, здібних, творчих та талановитих. Легенда про Св. Варвару розповідає, якою терплячою, цілеспрямованою та незламною була її християнська віра, як багато витерпіла вона і духовних, і фізичних тортур. Варвара-великомучениця супроводжує нас, швачок, на довгій життєвій ниві, як супроводжує духовна спадщина наших предків:  вишитий мамин рушник на долю, на щастя, батьківський поріг рідного дому та лагідна задушевна пісня. Завдяки цьому ми повертаємося до глибокої минувшини, яка розкриває красу, неповторність та унікальність звичаїв та традицій нашого українського народу. А вишивка – це і є оте саме рукотворне диво людських рук по законам краси та гармонії. Люди не народжуються з золотими руками, вони стають такими впродовж життя завдяки залучанню до великого почуття краси, краси на кінчиках пальців.


 

  Саме таку красу, багату фантазію та тонкий смак натхнення, поєднаного зі здібностями справжніх майстринь продемонстрував конкурс творчих робіт учнів училища до Дня Святої Варвари. Чого тут тільки не було: вишивка стрічками, нитками, бісером, бісероплетіння, орігамі, монохромна вишивка, плетіння, квілинг, печворк. Характерною ознакою конкурсу цього року є використання у роботі декількох технік, що робить її цікавою та піднімає на рівень високохудожніх творчих робіт справжніх майстрів.

 



 Багато ще конкурсів по переду у наших учнів. Але цей став справжнім святом для всіх присутніх: учасників, гостей та членів журі. Та хочеться побажати нашим творцям, щоб на їхній життєвій дорозі, як на вишитому полотні, були тільки радісні та світлі кольори, не було ніколи кольорів смутку, журби та печалі!

 

 

 

 
  сайт создан студией Мотив