цпто
корпус 3  
 
 
«Миколаївщина – край, де варто жити» /1-й урок у новому навчальному році/ 3 вересня 2012р.

 

 3 вересня 2012р. у ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» пройшов Перший урок за темою «Миколаївщина – край, де варто жити» до відзначення 75-річчя від дня утворення  Миколаївської області.

 

 

Яскраво, з використанням нетрадиційних форм проведення уроків, в доброзичливій та дружній атмосфері першокурсники поринули в світ історії Миколаївщини, згадали про символіку нашого краю.

Група 101-102 - поглибила історичну пам`ять про минуле рідного краю, на прикладах основних подій учні познайомились зі становленням Миколаївської області як однієї з провідних областей незалежної Української держави, окреслили її вагому частку в історії, культурі, економіці, науці держави, особливо у галузі кораблебудування.

У 103-104 групі – пригадали про причетність Миколаївщини до важливих історичних подій, багату культурну спадщину – цінності археологічного, етнографічного, історичного, мистецького, наукового і художнього значення, які є скарбницею української культури.

Використовуючи музичні та літературні твори, відеоролики, мультимедійні презентації, фрагменти документальних фільмів, які висвітлюють минуле та сьогодення Миколаївщини, рідного міста, селища, села пройшов перший урок в групі 109-110 з професії перукар (перукар-модельєр).

Група 105-106 – з захопленням демонстрували знання з  історії Миколаївщини, мандрували стежками історико - архітектурної спадщини краю: будинок з атлантами, будинок «Кам’яний зруб», будинки купців Ерліха та Авраамова. Урок пройшов у формі усного журналу.

 

 

Група 309-310 представила матеріали про культурно-етнографічні особливості населення Миколаївщини, історичні події на її території, використовуючи тематичну мультимедійну презентацію.

 

 

У бібліотеці училища організовано  ілюстровану виставку художньої літератури, присвячену  75-річчю утворення Миколаївської області.

  

 

Результатом уроків стало розуміння учнями, що історія Миколаївщини не проста, яка йдучи тернистими шляхами, через століття дозволила миколаївцям пронесли почуття національної ідентичності та єдності.

 

 

Заступник директора з методичної роботи     Миронова І.О.

 
  сайт создан студией Мотив