цпто
корпус 3  
 
 
Річний звіт про діяльність ДНЗ «МВПУТД»

 

Колектив закладу освіти  працював у 2022-2023 навчальному році керуючись Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про професійну (професійно-технічну) освіту», «Про фахову передвищу освіту», Положенням про ступеневу професійно-технічну освіту, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.1999 № 956, Положенням про вище професійне училище та центр професійно-технічної освіти, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 20.06.2000 № 225 та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 24.07.2000 за № 442/4663, Положенням про організацію навчально-виробничого процесу у професійно-технічних навчальних закладах, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 30.05.2006 № 419 та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 15.06. 2006 за № 711/12585 (зі змінами затвердженими наказом МОН України 10.07.2015р. № 746), Постановою Кабінету Міністрів України від 07.06.1999 № 992 Про затвердження Порядку надання робочих місць для проходження здобувачами освіти, слухачами професійно-технічних навчальних закладів виробничого навчання та виробничої практики (зі змінами, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 № 770), Постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 № 784 Про затвердження Порядку працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів, підготовка яких проводилася за державним замовленням, Положенням про методичну роботу в професійно-технічному навчальному закладі, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 12.12.2000 № 582, Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930 (із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20.12.2011 № 1473, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 січня 2012 № 14/20327, наказом МОН № 1135 від 08.08.2013), Статутом, схваленого на зборах трудового колективу протокол №  1 від 8.01.2014 р., а також нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки України, іншими нормативно-правовими актами України.

    Здійснювалася підготовка за професіями:

-         7433 «Кравець»;

-         5141 «Перукар (перукар-модельєр)»;

-         5141 «Перукар (перукар-модельєр)», 5141 «Манікюрник»;

-         5141 Перукар «(перукар-модельєр)», 5141 «Візажист»;

-         5141 «Манікюрник», 5141 «Педикюрник», 5141 «Перукар (перукар-модельєр)»;

-         4222 «Адміністратор», 5141 «Перукар (перукар-модельєр)»;

-         7344 «Фотограф (фотороботи)», 4222 «Адміністратор»;

    за спеціальностями:

-         022 «Дизайн»;

-         182 «Технології легкої промисловості».

Заклад освіти у активно співпрацював  із соціальними партнерами: підприємствами різних форм власності та підприємцями міста та області. Формами співпраці із соціальними партнерами були: ознайомлення з діяльністю підприємства, участь потенційних роботодавців у формуванні змісту професійної освіти, вдосконаленні навчальних планів та програм, організації виробничого навчання та виробничої практики, розповсюдження інформації про училище та рівні професійної підготовки, яку забезпечує заклад освіти, консультації для майстрів в/н і здобувачів освіти випускних груп, участь запрошених фахівців підприємств у кваліфікаційній державній комісії.

Угоди на підготовку кваліфікованих робітників та фахових молодших бакалаврів з підприємствами відповідають встановленим вимогам й скріпленні печатками, підписами керівників підприємств, закладу освіти, директором департаменту освіти і науки, директором департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації. Загалом між закладом освіти та підприємствами-замовниками робітничих кадрів протягом навчального року укладено 95 договорів про надання освітніх послуг у сфері професійної (професійно-технічної) освіти між закладом освіти  і замовником робітничих кадрів згідно професіям та спеціальностям, за якими здійснювалася підготовка.

Серед основних завдань закладу освіти з виховної роботи – національне виховання на засадах загальнолюдських, полікультурних, громадянських цінностей, забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного розвитку підлітків та молоді, формування соціально зрілої творчої особистості, громадянина України і світу, підготовка здобувачів освіти до професійного майбутнього. Виконуючи ці завдання педагоги використовували різноманітні форми і методи роботи. На початку навчального року було укладено угоди про співпрацю між закладом професійної освіти та службою у справах дітей Заводського району м. Миколаєва, з  сектором молодіжної превенції  Заводського відділу поліції ГУНП в  Миколаївській області.

Виховна робота в закладі освіти носить системний характер, що дозволяє забезпечити комплексний підхід до виховного процесу. Педагоги прагнуть вибудувати виховний простір так, щоб він сприяв гармонізації особистості, глибоко усвідомлюють, що соціальна адаптація учнівської молоді, розуміння ними своїх прав та свідомого виконання обов’язків у значній мірі залежить від правильно визначених та обраних шляхів реалізації виховного процесу.

Основним цільовим напрямом виховної роботи у 2022-2023 н.р. стало забезпечення безпекової складової здоров'я особистості, забезпечення її фізичного, психічного, соціального і духовного благополуччя. У зв’язку з цим майстрами виробничого навчання та класними керівниками проводились виховні заходи: «Алгоритм дій учасників освітнього процесу за сигналами оповіщення цивільного захисту «Увага всім! Повітряна тривога!», «Як поводитися під час обстрілів?», «Правила поведінки із вибухонебезпечними предметами», «Мінна небезпека на Миколаївщині»,  «Правила безпеки під час війни. Інформація для підлітків», «Як врятуватися під час атаки іранських дронів-камікадзе? Нагадуємо основні правила!», «Як розпізнати різне озброєння по звуку і що робити у кожному випадку?», «Як використовувати свічки, щоб не шкодити своєму здоров’ю?», «Як одягатися, якщо вуличне освітлення вимкнене?», «Профілактика інфекційних захворювань та харчових отруєнь, пов'язаних із надзвичайною ситуацією внаслідок руйнування Каховської ГЕС», «Дії у разі загрози або виникнення радіаційної небезпеки» тощо.

          Також велика увага приділялася правилам спілкування в соціальних мережах в умовах воєнного стануяк вчиняти з інформацією, яка несе загрозу для України (не фотографувати місцевість, не публікувати, не репостити інформацію, яка містить фото з координатами інфраструктури населеного пункту, розташування ЗСУ тощо).

Протягом 2022-2023 навчального року в закладі освіти були проведені наступні заходи: 

·        До Дня захисників та захисниць України – патріотичний онлайн-флешмоб;

·        До Дня української писемності та мови – написання Всеукраїнського диктанту національної єдності та проведення мовної вікторини  «Найкращий знавець української мови»;

·        До Дня Гідності та Свободи України – онлайн-виховна години з переглядом документального фільму «Небесна сотня. Зима, що нас змінила»;

·        До Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій –інформаційний онлайн-дайджест «Голодомор. Чому злочин став можливим» та участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку»;

·        До Дня Соборності України – віртуальна фовиставки; 

·        До дня пам’яті жертв Голокосту – оформлено виставку – нагадування «Чорні жнива української Історії» 

·        До Дня пам’яті Героїв Крут – виховна година з переглядом фільму «Свято Злуки»;

·        До Дня Героїв Небесної Сотні – виховний захід «Україна-територія гідності і свободи».

·        до  Дня Гідності та Свободи – онлайн-виховної години з переглядом документального фільму «Небесна сотня. Зима, що нас змінила».

З метою профілактики та пропаганди здорового способу життя, боротьби з наркоманією та СНІДом, відповідно до річного плану роботи проводилися тематичні виховні заходи: проєкт «Тютюнопаління. Чи варто починати?» до Міжнародного Дня відмови від куріння та інформаційна кампанія до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом.

Велика увага приділялася формуванню у здобувачів освіти розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Виховні заходи проводилися з метою збагачення рідної мови, розширення знань про красу і багатство української мови, розвиток творчого мислення.

Починаючи з вересня 2022 року щомісяця учнівський і педагогічний колективи долучалися до Всеукраїнського мовного проєкту «Єдині», брали участь у вебінарах та розмовних клубах.  До Міжнародного дня Грамотності була проведена гра-вікторина на кращого знавця рідної мови, а до Дня Писемності - весь учнівський і педагогічний колективи долучилися до написання Радіодиктанту Національної єдності-2022.

Саме в 2022 році на новий рівень вийшла волонтерська робота учнівського і педагогічного колективів закладу освіти. Це і участь у благодійній акції «Смілива гривня» Національного банку України: збір коштів для потреб ЗСУ, і допомога військовим ЗСУ та здобувачам освіти, які проживали на особливо небезпечних і тимчасово окупованих територіях.

Відповідно до Указу Президента України №143/2022 «Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії росії проти України» у закладі освіти щоденно о 09.00 проводиться загальнонаціональна хвилина мовчання.

Протягом навчального року заклад освіти тісно співпрацював з Миколаївською обласною бібліотекою для юнацтва, учнівський і педагогічний колективи відвідували онлайн-заходи, організовані бібліотекою.

Протягом жовтня-грудня здобувачка освіти групи 205-206, професії «Перукар (перукар-модельєр)» Шостак Олександра брала участь в українсько-данському проєкті «МикоМрії», який мав на меті допомогти молоді згенерувати ідеї інклюзивних проєктів для Миколаєва. Ідеєю колективного проєкту «ART HUB» Олександра поділилася на обласній конференції-захисті творчих проєктів здібної учнівської молоді закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області. Конференція проходила з нагоди відзначення Тижня професійної освіти в Україні в рамках Європейського року навичок 2023, оголошеного в Європейському Союзі та з метою підтримки й розвитку обдарованої молоді, виховання духовно багатої, соціально активної творчої особистості.

  

Традиційно з метою стимулювання творчого, духовного розвитку учнівської молоді та популяризації української патріотичної пісні, вшанування пам'яті захисників України здобувачі освіти ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» беруть участь в пісенних конкурсах.

В листопаді 2022 року Шостак Олександра взяла участь в ХХVІ обласному конкурсі української патріотичної пісні «Червона калина – 2022», який був проведений Миколаївським благодійним фондом «Дітям України». Метою конкурсу була популяризація пісенних творів національно патріотичного спрямування, а також творів, які оспівують звитягу, мужність та подвиги воїнів оборонців України. За результатами конкурсу Олександра нагороджена Дипломом ІІІ ступеня.

Щорічно здобувачі освіти під керівництвом викладачів предмета «Основи рисунку» беруть участь в Обласній олімпіаді Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, організованої Кафедрою дизайну.

Цьогоріч під керівництвом викладача Гапонової Людмили Анатоліївни переможцями олімпіади стали:

І місце - Кубарич Карина, група 101-102, композиція «Коли закінчиться війна…»

ІІІ місце -  Кліщенко Вікторія, група 401-402, композиція «Коли закінчиться війна…»

   Сердюк Марія, здобувачка освіти групи 113-114, професії «Фотограф (фотороботи).Адміністратор» здобула перемогу у Всеукраїнському поетичному конкурсі «Білий голуб» Національного Авіаційного університету і була нагороджена Дипломом ІІІ ступеня.

  

 

       Здобувачі освіти групи 113-114, професії «Фотограф (фотороботи).Адміністратор» Аджамський Віктор, Сердюк Марія і Таланова Тетяна долучилися до онлайн фотовиставок «Моє хобі», «Моя війна» та надіслали свої фотороботи, які увійшли до фотоальбомів., оформлених Радою молодих вчених Інституту професійної освіти НАПН України.

          З метою популяризації української мови і культури, НМЦ ПТО у Запорізькій області був проведений Всеукраїнський віртуальний арт-простір «Ми-сильні! Ми-разом! Ми-Україна!», де об’єдналися слово і музика, творча атмосфера заради життя та перемоги. До участі у віртуальному арт-просторі долучилася Шостак Олександра, здобувачка освіти групи 205-206, професії «Перукар (перукар-модельєр)». Переглянути роботи учасників Всеукраїнського віртуального арт-простору можна за посиланням https://padlet.com/nmcptozpua2022/padlet-hzca7tog1u45xsg3 та на YouTube каналі  https://www.youtube.com/channel/UCaX2p5KW-5AmljqqRmhKoVg.

  

З метою залучення здобувачів освіти до систематичних занять фізичною культурою і спортом, збільшення їх рухової активності в умовах дистанційного навчання протягом грудня-січня команда закладу освіти взяли участь у  І і ІІ етапах спортивних змаганнях    «#НЕЗЛАМНІЛЮДИ» серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти (стрибки на скакалці за 30 секунд; підіймання тулуба в сід з положення лежачи за 30 секунд). За результатами змагань заклад освіти посів ІІ місце.

          

 З 01.06.2023 року по 19.06.2023 року здобувачі освіти ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» брали участь у заходах в рамках щорічного Всеукраїнського Олімпійського дня #olimpikday2023 . Спортсмени і спортсменки зробили відеозвіт своєї улюбленої фізичної вправи або спортивної гри та опублікували на своїй сторінці в соціальних мережах з хештегом  #olimpikday2023. Також здобувачі освіти ДНЗ «МВПУТД» взяли участь в онлайн-вікторині, яка присвячена Всеукраїнському Олімпійському дню та Олімпійським іграм. 

    

До Міжнародного дня спорту у закладі освіти був проведений онлайн-челенж «Віртуальний м'яч» серед учнівської молоді, під час якого учасники і учасниці демонстрували свої професійні технічні навички володіння м'ячем, неординарність, відповідальне ставлення до власного здоров’я, а також виявлення творчих і креативних здібностей. За участь в організації проведення обласного онлайн-челенжу з ігрових видів спорту «Віртуозний м’яч» заклад освіти нагороджений Дипломом Миколаївського обласного відділення (філії) комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. 

Відповідно до Календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України на 2023 рік, у термін з 01 по 18 червня 2023 року в ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» проводився фізкультурно-оздоровчий захід серед учнівської молоді «Рух – це здорово!». Захід був проведений з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та покликаний заохотити здобувачів освіти до занять фізичною культурою та спортом. За активну участь у формуванні здорового способу життя учнівської молоді, залучення учнівської молоді до регулярних занять фізичною культурою і спортом, подальшого розвитку фізичного виховання у ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну», заклад освіти нагороджений дипломом Миколаївського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

 

З 15 до 30 червня ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» брав участь у Всеукраїнському профорієнтаційному фестивалі «Велич і героїзм професійної освіти України». Під час заходу було представлено матеріали про історію та досягнення закладу освіти, а також велика увага приділялася характеристиці та перспективності професій, які можна опанувати в закладі освіти.За участь у фестивалі заклад освіти був нагороджений Дипломом Лауреата. 

 

В червні 2023 року ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» підписав меморандум про співпрацю з Мобільним простором  «Вільна» з метою об’єднання зусиль, мобілізації ресурсів, заохочення кращих практик та координації діяльності для забезпечення якісної реалізації соціально-важливих проєктів. Майстрині виробничого навчання Ковальчук Юлія Василівна, Мамєкіна Ірина Анатоліївна і Рибка Ганна Юріївна проводили майстер-класи з перукарського, візажного та фотомистецтва для жінок, які бажають знайти дружній і безпечний простір для розвитку.

Одним із головних напрямків виховного процесу є національно-патріотичне виховання учнівської молоді. 

У грудні 2022 року майстрині виробничого навчання, класні керівниці закладу професійної освіти взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Організація роботи класного керівника в умовах воєнного стану», організованої НМЦ ПТО у Запорізькій області:

 

Ковальчук Юлія Василівна, тема виступу «Організація роботи класного керівника в умовах воєнного часу»;

  Кузнецова Ірина Олександрівна «Інструменти для організації ефективної роботи зі здобувачами освіти з формування інфомедійної компетентності». 

    

Матеріали виступів педагогинь опубліковані у збірнику матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції «Організація роботи класного керівника в умовах воєнного стану» Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

Методична робота у 2022/2023 навчальному році була спрямована на реалізацію методичної проблемної теми «Створення сучасного освітнього середовища для формування професійної, соціальної та особистісної компетентностей при підготовці кваліфікованих робітників». З цією метою у закладі освіти протягом навчального року продовжували працювати методичні комісії: «Швейного мистецтва», «Перукарського мистецтва, декоративної косметики, нігтьової естетики та фотомистецтва», «Загальнопрофесійної підготовки». 

Впродовж 2022/2023 навчального року методична робота була спрямована на вдосконалення фахової підготовки педагогічних кадрів, поліпшення освітньої діяльності в дистанційному форматі навчання, подолання освітніх викликів та спонукала кожного педагогічного працівника підвищувати свій професійний рівень із різних напрямів роботи, сприяла взаємному збагаченню членів педагогічного колективу новими освітніми технологіями, давала змогу удосконалювати педагогічну майстерність, розвивати творчий потенціал педагогів та учнівську молодь. 

Головні зусилля було зосереджено на створенні безпечного та цифрового освітнього середовища за допомогою інструментів Google, цифрового активного розкладу занять,  використанні хмарних сервісів, сучасних освітніх платформ, наданні допомоги педагогічним працівникам у освоєнні нових технік та інструментів для роботи. Протягом даного періоду педагогічні працівники підвищували кваліфікацію на базі УМО НАПНУ, БІНПО, МОІППО та ін. Поряд з основними тематичними курсами - успішно оволоділи знаннями щодо використання інформаційно-комунікаційних технологій  на уроках  у освітньому процесі.

Впродовж року педагогічні працівники підвищували свій фаховий та інтелектуальний рівень також шляхом участі в онлайн конференціях, семінарах, та вебінарах:

  • Майстрині виробничого навчання професії «Перукар (перукар-модельєр» Баркар Катерина Сергіївна і Александрова Ольга Володимирівна взяли участь у Всеукраїнському науково-практичному вебінарі «Технології змішаного навчання майбутнії кваліфікованих робітників машинобудівної, аграрної галузей та сфери послуг» Інституту професійної освіти НАПН України, тема виступу «Інструменти для організації самостійної роботи здобувачів освіти на уроках виробничого навчання при підготовці кваліфікованих робітників за професією «Перукар (перукар-модельєр)» ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну». 

  • Майстриня виробничого навчання професії «Перукар (перукар-модельєр. манікюрник» Шитей Анна Володимирівна взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Модернізація змісту професійної освіти в умовах євроінтеграції України - 2023» ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», тема виступу «Використання цифрових інструментів сучасного педагога».

У вересні-грудні  2022 року педагогічні працівники закладу освіти взяли участь в онлайн тренінгах, які проводилися в рамках реалізації субпроєкту «Підтримка кар'єрного консультування закладами професійної (професійно-технічної освіти» за підтримки програми Європейського Союзу «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України»:

«Соціальне підприємництво»;

«Організація, просування та методичний розвиток центрів кар'єри»;

«Операційна діяльність Центру розвитку кар'єри закладу професійної (професійно-технічної) освіти».

Протягом року 21 педагогічний працівник пройшли дистанційне навчання за програмою «Цифрові інструменти Google для освіти» від МОН і Google Україна. А в лютому-березні 2023 року 6 педагогів навчалися на онлайн-тренінгах обласної Школи формування компетентностей за напрямком «Застосування хромбуків (Chromebook) в освітньому процесі» для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, організованих Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

В квітні 2023 року педагоги ДНЗ “МВПУТД” пройшли онлайн навчання за тренінговою програмою з теми «Мінна безпека та наслідки війни» в рамках обласної Школи формування компетентностей за напрямком «Безпечне освітнє середовище педагогічних працівників та здобувачів освіти: навчання з мінної безпеки за стандартами IMAS».

23 лютого 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) було проведено онлайн-засідання обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій сфери послуг. На засіданні було представлено досвід роботи педагогів ДНЗ “МВПУТД”:

  • Балашової Наталія Володимирівна, тема виступу “Напрямки моди та тренди весна-літо 2023 в перукарському мистецтві”;

  • Жулай Любов Іванівни, тема виступу «Презентація навчальних електронних матеріалів для підготовки здобувачів освіти з професії "Перукар (перукар-модельєр)»;

  • Ковальчук Юлію Василівну, майстра виробничого навчання, за темою «Створення та використання електронних освітніх ресурсів з професій «Перукар (перукар-модельєр). Візажист».

Ковальчук Юлія Василівна на онлайн-засіданні методичної секції викладачів предмета «Охорона праці» закладів професійної (професійно-технічної) освіти області сучасним інструментарієм розвитку культури безпеки праці майбутніх кваліфікованих робітників продемонструвала інтерактивні вправи, розроблені за допомогою цифрових застосунків Genially, WordArt, Google Jamboard, Learning Apps, rebus1 та Google Форми.

Навчально-методичний посібник Баркар К.С. «Хімічна завивка волосся» і майстер-клас «Виготовлення корсета» Крекоти С.В. опубліковані на Цифровій платформі професійної освіти «Світ професій».

Атестація педагогічних працівників проводилася у відповідності до вимог Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН України від 06.10.2010 №930 і було складено план роботи  атестаційної комісії на 2022/2023 навчальний рік. За рішенням атестаційної комісії вирішено наступне: 

  • Аллі КОВАЛЬОВІЙ, викладачу предметів професійно-теоретичної підготовки професій перукарського відділення присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії»;

  • Юлії КОВАЛЬЧУК, викладачу предметів професійно-теоретичної підготовки професій перукарського відділення присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії» 

  • Ірині КУЗНЕЦОВІЙ, майстру виробничого навчання професій перукарського відділення встановлено 12 тарифний розряд;

  • Аллі КОВАЛЬОВІЙ,  майстру виробничого навчання професій перукарського відділення вствновлено13 тарифний розряд;

  • Світлані КРЕКОТІ,  майстру виробничого навчання професій швейного відділення встановлено 14 тарифний розряд;

  • Любов ЖУЛАЙ,  викладачу предметів професійно-теоретичної підготовки професій перукарського відділення; Ніні МАВРОДІЄВІЙ, викладачу предметів професійно-теоретичної підготовки професій швейного відділення; Любов НЮХОВІЙ, викладачу предметів професійно-теоретичної підготовки професій перукарського відділення продовжено на п’ять років строк дії раніше встановленої кваліфікаційної категорії - «спеціаліст першої категорії»;

  • Любов НЮХОВІЙ, майстру виробничого навчання професій перукарського відділення продовжено на п’ять років строк дії раніше встановленого 14 тарифного розряду;

  • Ніна МАВРОДІЄВА, старший майстер і Оксана ПАВЛЕНКО, старший майстер, визнано такими, що відповідають займаній посаді;

  • Юлії КОВАЛЬЧУК, майстру виробничого навчання професій перукарського відділення присвоєно педагогічне звання «майстер виробничого навчання І категорії»;

  • Марині ШУЛЬСЬКІЙ, викладачу предметів «Основи спеціального малювання» і «Рисунок» продовжено на п’ять років строк дії кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії» та педагогічного звання «старший викладач»;

  • Наталі ЄМЧЕНКО, майстру виробничого навчання професій швейного відділення і Любові ЖУЛАЙ, майстру виробничого навчання професій перукарського відділення продовжено на п’ять років строк дії педагогічного звання «майстер виробничого навчання ІІ категорії».

Відповідно до листа директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України від 15.09.2022 № 5/703-22 «Про пілотування курсу», починаючи з вересня 2022 року у ДНЗ “Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну” впроваджено курс громадянської освіти «Демократія: ідеї на практиці». Заклад освіти став єдиним в Миколаївській області, де імплементовано  даний курс в освітній процес метою формування у здобувачів/здобувачок освіти компетентностей, необхідних для ефективної (поінформованої, відповідальної) демократичної взаємодії громадян/громадянок у суспільстві. Онлайн уроки проводяться за освітньою програмою, розробленою за методологією SEED (Strengthening Engagement through Education for Democracy) та навчально-методичними матеріалами, наданими Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES). 

 
  сайт создан студией Мотив