цпто
корпус 3  
 
 
Фестиваль моди

Мода – це не стільки зміна одягу, скільки складне соціальне й художньо-естетичне  явище. Це пошук свого стиля, манера поведінки, проява смаку, внутрішньої культури. В середині весни під цим затвердженням були готові підписатись кожен з 300 осіб, прибувших до нас з різних куточків України, навіть закордону.

Протягом двох днів – 19-20 квітня 2013 року – Миколаїв опинився в самому епіцентрі подій, які зробили можливим участь міста у великім святі моди. Мова йде про міжрегіональний фестиваль моди «Volkswagen South of Ukraine Fashion Days 2013», який проходив в автоцентрі «АвтоГранд Миколаїв» – офіційний дилер «Volkswagen» у нашому регіоні.

 

 Мета подібного заходу - не тільки презентація новинок відомої марки «Volkswagen 2013». У рамках фестивалю його організатори – модельна агенція «Glyanec» і «АвтоГранд Миколаїв» – влаштували  показ робіт молодих, перспективних українських дизайнерів, Це серйозна заява свіжих і сміливих ідей у світі сучасної моди й дизайну. Глядачі із захопленням спостерігали за народженням відточених, доведених до досконалості естетичних ідей. Унікальність кожного образу, як і всіх колекцій в цілому, в тому, що вона відображає всю красу авторських задумок, в яких органічно з’єднались природний початок кожного «художника одягу» й величезний пласт художньо-естетичного надбання в галузі моди. На суд суворих глядачів були винесені майже 20 оригінальних колекцій дизайнерів України. Були тут ї вже відомі імена в світі моди. Так, популярна своїми роботами київська дизайнер - модельєр Анастасія Іванова представила свою колекцію, яка здобула їй заслужене визнання.

З великою зацікавленістю учасники фестивалю ознайомились з презентацією Польського університету «VIAMODA Industrial», котрий, до речі, був нещодавно гостем нашого навчального закладу й став нашим академічним партнером.

Справжньою прикрасою фестивалю став презентаційний показ колекції молодих дизайнерів, випускників МВПУТД, ведучих моделей театру мод «Елегант», авторів колекції «Перлинна фантазія»: Дар’ї Барибіной, Мірошник Марії, Волошина Дмитра.

 

 Витонченість і натуральність, повітряність, ніжність і легкість – все це було в цій вишуканій колекції, яку гармонічно доповнили елементи декору – ниті перлин. Колекція визвала неабияку зацікавленість у присутньої аудиторії.


 

Гості не залишилися байдужими й до показу колекції випускниці нашого училища Тітіш Олени, яка представила колекцію моделей в’язаних виробів, купальників, взуття тощо.

Результат цих показів – демонстрація високого рівня підготовки учнів нашого навчального закладу й спроможність серйозної заяви виступів на високих подіумах країни.

Закінчився фестиваль… Роз’їхались по своїм містам його учасники… Однак, ще довго буде в нашій пам’яті відчуття прекрасного піднесення, творчого адреналіну й невичерпного бажання – гарно й сучасно виглядати!

 
  сайт создан студией Мотив