цпто
корпус 3  
 
 

У рамках святкування 200-річчя з дня народження геніального поета, письменника, художника та суспільного діяча Т.Г.Шевченка у Державному навчальному закладі «Миколаївське Вище професійне училище технологій та дизайну» відбулася низка різноманітних заходів, приурочених ювілею видатної особистості. Серед заходів-літературна світлиця «Тарас Шевченко – гордість і слава України».



Отже, вже 200 років пройшло з того часу, як Україна отримала собі сина, яким зараз пишається наша країна і цілий світ. І ми, українці, дякуємо долі, що вона нам подарувала Тараса Григоровича Шевченка.

 

Щоб правильно оцінити письменника та його творчість, дослідити шляхи його розвитку, треба зрозуміти його добу, а також знати умови, в яких творцю довелося жити і працювати. Про це розповіли ведучі літературної світлиці з широким застосуванням мультимедійних матеріалів.

Святкове убрання залу, сцена, стилізована під українську світлицю, учасники свята в українському вбранні – все це налаштувало на той історичний період, в якій жив та творив Т.Г. Шевченко.

 

На протязі всієї програми звучав музичний супровід: пісні на слова Тараса Григоровича Шевченка. Але справжнім подарунком для всіх присутніх, виявився виступ ансамблю бандуристів – учнів однієї з Миколаївських музичних шкіл.  Всім слухачам проникливо та натхненно вони подарували свій талант та казкові миттєвості неповторного звучання бандури. На святі лунали вірші Кобзаря та твори, присвячені великому генію, а також авторське виконання вірша «Пам’яті Шевченка», написаного спеціально до свята ученицею першого курсу І.Руденко.



Свято пройшло цікаво, на високому організаційному рівні. Ми переконані, що в серці кожного присутнього на святковому заході буде жити пам'ять про велику людину – Тараса Григоровича Шевченка.




 

 
  сайт создан студией Мотив