цпто
корпус 3  
 
 
Символ Воскресіння

Слово «Пасха» означає «позбавлення».

Православна Пасха виступає головним і дуже значущим святом для православних християн. У 2014 році її святкування припала на 20 квітня.

Традиційно в цей день віруючі розговляються паскою і фарбованими яйцями. Великодні яйця віряни дарують один одному як символ чудесної появи на світ -Воскресіння  Христова.

Історія, пов'язана зі звичаєм фарбувати яйця дуже цікава. Так за легендою, Марія Магдалина принесла Тиберію (римському імператору) яйце і повідомила про Воскресіння Ісуса. Імператор відповів, що мертві не оживають, як і яйця червоними не бувають. В ту ж мить яйце змінило колір - почервоніло. З тих пір червоні яєчка стали символом свята, вони символізують кров, пролиту Ісусом за все людство.

 

И в этот божий день святого Воскресенья

Пусть ясно станет всем поодаль и окрест

Жить надо так, как ОН и будет всем спасенье

Услышьте ж Божий Глас   Христос воскрес!!!

 

У нашому училищі пройшов традиційний конкурс творчих робіт , присвячених святу Святої Пасхи. Учасники конкурсу - кожна  груп а - не тільки представили свої творіння , а й успішно їх презентували , що додало особливого значення та духовного осмислення свята. Загалом роботи були різноманітні , але всіх їх об'єднував єдиний ідейний задум , естетичне оформлення , чистота виконання, вдале композиційне та творче рішення. Журі оцінило кожну творчу роботу,  визначили  три призових місця. Але одна робота « Пасхальне диво», безсумнівно, підкорила всіх своїм високохудожнім втіленням ідейного задуму, складністю виконання , естетичним смаком та високим рівнем майстерності. Вона заслужено здобула Гран - прі конкурсу «Диво - писанка» .

 


 
 
 
 

 
 
 
 

 

 
  сайт создан студией Мотив